Big Hill Lodge/Storhöjden, Filipstad
(voorheen Utpostens Cafe)

Een gezellige uitspanning op het hoogste punt van Filipstad. Hier kun je genieten van lekkere wafels, sandwiches, zelfgebakken fika, van lekkere, ecologische koffie en warme chocolademelk. Bovendien heb je een fantastisch uitzicht over Filipstad!

In een mooi natuurgebied naast de rivier Sandsjöälven ligt het Nordmarks Museum, een bezienswaardigheid die je niet mag missen. Het museum bestaat uit 12 gebouwen die de geschiedenis van 700 jaar mijnbouw laten zien op een oppervlakte van 700 m2, in de vorm van mijnwerkersuitrusting, gereedschappen, maquettes, kaarten, foto's, schilderijen en machines. Nordmark ligt een kleine 2 kilometer ten noorden van Holmkullen. 
Nordmark is, naast Långban, één van 's werelds mineraalrijkste plaatsen. Dit heeft Nordmark altijd veel internationale interesse opgeleverd. In het mineraalmuseum, een onderdeel van het Nordmarks Museum, wordt een selectie mineralen getoond die zowel in Nordmark als over de gehele wereld zijn gevonden. Er is ook een database waar je uitgebreid kan zoeken naar mijn- en mineraalfoto's.

Het standbeeld van Nils Ferlin, Karin Fryxell's trollenverzameling, de kerk van Filipstad Kommun, het Mausoleum van John Ericson, Munkebergs Hembygdsgård en het Kvarnen/Ferlinmuseum.

In Filipstad wordt al sinds 1932 knäckebröd gebakken en kun je door de Wasa-geschiedenis wandelen in het knäckebrödsmuseum. In de fabriekswinkel zijn alle Wasa-produkten te koop. Ook kun je koffiedrinken in de koffiehoek.

De campingbaas maakt diverse activiteiten voor toeristen in Filipstad mogelijk. Zo kun je fietsen huren, maar ook kano's en vlotten van 4x6 meter voor 2 tot 8 personen om het meer Yngen op te gaan.

Golfen in Filipstad; 18 holes-bosbaan, lengte 5805 meter, par 72

Vissen bij Munkebergs Camping, Filipstad

De Camping Munkeberg biedt een uitstekend uitgangspunt voor vistochten, ook voor vliegvissers. Visvereningen en groepen zijn welkom als gast. Diverse visvergunningen van de omgeving zijn direkt bij de receptie verkrijgbaar.

Sinds 2003 hebben verschillende kleine visverenigingen uit de omgeving zich verenigd en bieden een gemeenschappelijke viskaart voor 46 verschillende meren, o.a. voor het meer Yngen met zijn zoetwaterzalm.

De Trollstigen: Een spannende wandelroute van 3 kilometer voor het hele gezin, met vele trollen en dwergen langs deze route door de prachtige bossen van Värmland. Let goed op, want je weet nooit wat je op je pad tegen kan komen! 

Het Lesjöfors museum waar je het alledaags leven van vroegere generaties kan zien; hun leven en bezigheden, hun geloof en dromen, hun blijdschap en zorgen, hun vrijetijdsbesteding en hun werk(tuigen).  

Zwemmen/strand

'Asphyttans badplats': Deze zwemplaats heeft een zandstrand, er zijn schommels en glijbanen voor de kinderen en drijvende plateaus in het water. Kleedkamers, toiletten, picknicktafels aanwezig.  

De Långbans Gruvby. Långban heeft meer mineralen dan waar ook ter wereld. Meer dan 300 verschillende mineralen kunnen hier worden gevonden. De mijnenindustrie begon in de 16e eeuw en duurde tot 1972. Het Naturreservat Tibergs Udde, nabij Långbans Gruvby, heeft een grote variëteit aan orchideeën.

Dichtbij de rivier Klarälven biedt Huskyfarm Björkilsätern zowel in de zomer als in de winter een reeks wildernisactiviteiten aan. Ga op husky-, trol- of elandenavontuur in de Zweedse wildernis!

Bij Ski Sunne kun je met je familie of vrienden volop genieten van een dagje skieën in de rust en stilte in de Zweedse bergen. Er zijn 10 pistes, van rood tot en met zwart, en skiuitrusting is te huur.

Het prachtig gerestaureerde mijndorp Nordmark toont hoe er van 1300 tot 1980 onafgebroken ijzererts werd gewonnen in het gebied. Binnen een radius van 5 km van de kerk van Nordmark liggen nog een 15-tal ijzerertsvelden met een bijna even groot aantal achtergebleven mijnen. Al wandelend kom je langs diverse mijnbouwwerken uit de 18e en 19e eeuw, waaronder mijnschachten en een groot waterrad.  

De plaatselijke skipiste met sleeplift. In het winterseizoen geopend op dinsdag- en donderdagavond en in de weekenden. 

In Filipstad vind je een aantal leuke winkels, zeker voor de alledaagse dingen. Grotere steden in de nabijheid zijn Karlskoga, Kristinehamn en Karlstad, de hoofdstad van de provincie Värmland.

In het Bergslagskanaal tussen Filipstad-Karlskoga ligt de Asphyttan-sluis, bestaande uit drie niveaus, waarmee vaartuigen 10.8 meter in hoogte overbruggen.
Er is een café in het sluiswachtershuisje ingericht wat in juni, juli en augustus dagelijks geopend is.
Men kan een electrische 'fluister'boot voor 4 personen huren, voor een vaartocht op het kanaal van een uur, vier uren of een dag.

Sidebar

Main content

.